WEDSTRIJD ZVK Wezel - Krijnen Keukens Malle  8 - 1  (2-1)

DATUM 28-04-2006  21:30

DOELPUNTEN 1-0 Trickels, 1-1 Grunholz, 2-1 Trickels, 3-1 Kodalci, 4-1 Kodalci, 5-1 Naalden, 6-1 Naalden, 7-1 Duric A, 8-1 Naalden

VERSLAG Kern ZVK Wezel: Lemmens, Vanderperre, Kodalci, Trickels, Naalden, Nait Oukhedou, Duric, Smaal, Duric, Duquet, Mallants, Maes

Kern KK Malle: Laenens, Govers, Geets, El Bouchati, El Haoul, Vergauwen, Hzaine, Toukouki, Michiels, Grunholz, Gijsbrechts, Vermeulen

Scheidsrechters: Gautier, Bosmans

Verslag Hans Faes (ZVK Wezel)

In een gelijkopgaande wedstrijd was het Wezel dat in 4de minuut meteen de score opende. Het was Trickels die aan de tweede paal een subliem balletje van Almir Duric kon binnenkoppen, 1-0. Even later trapte Grunholz na een knappe passeerbeweging de bal gekruist tegen de netten, 1-1. De wedstrijd bleef goed op en af gaan en beide doelmannen verrichtte knap werk, want kansen waren er aan de lopende band. Vijf minuten voor rust kon Wezel dan toch op voorsprong komen. Trickels maakte er op een snelle tegenaanval 2-1 van. Zo bleef het tot de rust.

Malle begon zeer gretig aan de tweede helft en in de 21ste minuut kwam Wezel goed we toen Grunholz de bal tegen de paal trapte. Wezel liet zich echter niet doen en even later maakte Kodalci er 3-1. Een dikke minuut later scoorde Kodalci de 4-1. In de 26ste minuut speelde Tarzan met een mooie beweging de bal langs Grunholz. Deze zat op dat moment vol frustatie en duwde Tarzan, vlak voor het oog van scheidsrechter Gautier, hard tegen de grond. Grunholz kreeg onmiddellijk rood en Malle moest met drie spelers verder. Wezel scoorde in de 27ste minuut de 5-1, het was Naalden die de bal maar voor het binnenleggen had na een knappe actie van Almir Duric. Wezel kon de wedstrijd nu rustig uitspelen maar dit waren ze blijkbaar niet van plan. Duric en co vonden het tijd om de talrijk opgekomen supporters (600) ook wat te gunnen. Naalden opende de ZVK Wezel show, hij maakte er 6-1 van. Vervolgens was het Almir Duric die er 7-1 van maakte. Hij trapte de bal van op de eigen helft over iedereen, recht in het lege doel. De volgende was weer voor Naalden, 8-1. Trainersduo Delafontaine - Webers vonden het tijd doelman Lemmens een applausvervanging te geven en om zo beloftendoelman Maes ook eens te laten proeven van 2de nationale. Maes bedankte meteen zijn trainers met enkele knappe reddingen.

Met deze overwinning komt Wezel terug aan de kop van 2de nationale B en kan het volgende week bij winst kampioen spelen in Luchtbal Ekeren.

Verslag Tom Gevers (Krijnen Keukens Malle)

ZVK Wezel wint de topper tegen Krijnen Keukens Malle
In de eerste speelhelft waren de koploper en runner-up in 2de nationale B sterk aan elkaar gewaagd met een uitblinkersrol voor beide doelmannen. Toch kon Trickels na 3 minuten doelman Laenens van Krijnen Keukens Malle verschalken en Wezel op een 1-0 voorsprong brengen. Edwin Grunholz die net als in de heenwedstrijd zeer goed werd afgestopt door Almir Duric, was toch éénmaal de meerdere van zijn tegenstrever en dat resulteerde meteen in de gelijkmaker voor Malle. Daarna waren er nog diverse kansen voor beide teams maar enkel de thuisploeg slaagde erin om nog eens te scoren, opnieuw via Trickels en zo met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan.

In de eerste 5 minuten na rust was er een duidelijk overwicht voor Krijnen Keukens Malle maar zowel Vergauwen als Toukouki verzaakten de kansen af te maken of zagen hun poging strandden op het doelhout. En zo bleef de verdiende gelijkmaker uit voor Malle en was het aan de andere kant kapitein Kodalci die tweemaal scoorde voor Wezel in 1 minuut. Toen kort daarop Edwin Grunholz met een rode kaart naar de kleedkamers werd gestuurd en Wezel de man-meer situatie kon verzilveren met een doelpunt van Naalden, werd Krijnen Keukens Malle in een mum van tijd knock-out geslagen en op een 5-1 achterstand gezet. In de 30ste, 31ste en 32ste minuut liep een, op dat moment, superieur Wezel verder uit tot 6, 7 en 8-1 dankzij doelpunten van Naalden, Duric en opnieuw Naalden.

Door deze overwinning klimt ZVK Wezel terug naast Krijnen Keukens Malle in het klassement en zal de slotdag beslissend zijn voor het kampioenschap.